Kamado BONO grill kepsninės
-
ISTORIJA
Iš istorijos žinome, kad jau senovėje žmonės naudojo molinius indus maistui gaminti, todėl archeologai atranda juos kiekviename pasaulio kampelyje. Vieni seniausių – daugiau kaip 3000 metų senumo – molinių puodų buvo aptikti Kinijoje. Manoma, kad šie apvalūs moliniai puodai – tai šiuolaikinės KAMADO kepsninės protėviai.
Slenkant amžiams žmonės šiuos paprasčiausius molinius indus ištobulino ir pritaikė gaminti įvairiausius patiekalus, maistą ruošiant įvairiais būdais. Indai ėmė naudoti molines krosnis tandyrus, o Japonijoje – mushikamado, indus ryžiams garinti, naudojamus japonų šeimose per ypatingas ceremonijas. Mushikamado – apvalios formos indas, gaminamas iš molio, turėjo kupolo formos dangtį ir buvo labiausiai paplitęs Pietų Japonijoje. Dar senovėje japonai sugalvojo reguliuoti garinimo temperatūrą, ištobulinę mushikamado konstrukciją oro sklendėmis, o vietoj malkų kūrendavo anglis. Po Antrojo pasaulinio karo mushikamado susidomėjo amerikiečiai.
TECHNOLOGIJA
Šiuolaikinės KAMADO tipo kepsninės gaminamos iš įvairiausių medžiagų, pvz., karščiui atsparios keramikos ir kitų ugniai atsparių medžiagų, terakotos – tradicinės poringos degtos keramikos iš natūralaus molio, arba portlandcemenčio ir smulkintų lavos akmenų mišinio. Kepsninės paviršius taip pat gali labai skirtis. Jis gali būti padengtas blizgia keramine glazūra, dažais, dekoratyviniu faktūriniu tinku arba keramine mozaika. Šiuolaikinė keramika ir ugniai atsparios medžiagos apsaugo kepsninę nuo skilinėjimo.
KŪRENIMAS
Paprastai KAMADO kepsninėms naudojamos anglys (nors pasitaiko dujomis kūrenamų arba elektrinių KAMADO tipo modelių). Medžio anglys nepalieka daug pelenų, skirtingai nei anglies briketai jos neturi priemaišų, galinčių pakeisti ar iškreipti gaminamo maisto skonį. Medžio anglys gali būti gaminamos tausojant aplinką, t. y. taikant šakninių atžalų auginimo būdą, o svarbiausia, kad ant medžio anglių iškeptas maistas skleidžia natūralų laužo aromatą.
NAUDOJIMAS
Keraminė kepsninės konstrukcija leidžia ilgai išsaugoti karštį ir pasiekti iki 400 °C kepimo temperatūrą. Taip pat KAMADO kepsninėse galima labai tiksliai reguliuoti oro srautą bei temperatūrą, todėl šio tipo kepsninės yra labai panašios į malkomis kūrenamas krosnis ir jose galima kepti bei skrudinti maistą tokiu pat būdu kaip ir įprastoje orkaitėje. KAMADO kepsninės skirtos ne tik mėsai kepti ar rūkyti, jose galima paruošti picą, sausainius, pyragus ir duoną.
DALYS
KAMADO kepsninės karkasas keraminis, jo viduje – keraminis rezervuaras anglims – ugniadėžė. Apatinėje konstrukcijos dalyje yra oro sklendė, per kurią oro srautas patenka į ugniadėžę. Kepsninės kupolo formos dangtyje įtaisyta antra reguliuojama oro sklendė, per ją išeina oro srautas. Šios sklendės padeda reguliuoti maisto gaminimo temperatūrą. Virš ugnies kabinamos kepimo grotelės padėti kepiniams. Taip pat KAMADO tipo kepsninės dangtis turi angą, per kurią įdedamas termometras maisto kepimo temperatūrai matuoti.
1 - 1 iš 1 -
Aukščiausios kokybės keramikinės kepsninės. Populiariausia Kamado kepsninė Lietuvoje. Mus palaiko didžiausia grill bendruomenė. Sužinok.
TECHNOLOGIJA
Šiuolaikinės KAMADO tipo kepsninės gaminamos iš įvairiausių medžiagų, pvz., karščiui atsparios keramikos ir kitų ugniai atsparių medžiagų, terakotos – tradicinės poringos degtos keramikos iš natūralaus molio, arba portlandcemenčio ir smulkintų lavos akmenų mišinio. Kepsninės paviršius taip pat gali labai skirtis. Jis gali būti padengtas blizgia keramine glazūra, dažais, dekoratyviniu faktūriniu tinku arba keramine mozaika. Šiuolaikinė keramika ir ugniai atsparios medžiagos apsaugo kepsninę nuo skilinėjimo.